contact@muresapartments.ro
+40 744 965 879

Târgu Mureș


Aflat la 350 de km distanță de București, 14 km distanță față de Aeroportul International Transilvania, la 100 de km față de Aeroportul International Cluj Napoca și la doar 50 de km de Sighișoara, Târgu-Mureșul este un oraș linistit, încarcat de istorie.

Dintre multiplele obiective turistice și de agrement ale zonei, vă recomandăm următoarele repere:

Restaurante în Târgu Mureș

LACI CSARDA (TEMPO)

#8

Ospitalitatea transilvăneană și tradiția bucătăriei ardelenești este binecunoscută pe întreg mapamondul. Veți găsi nemaipomenite preparate din marea carte de bucate a Ardealului în compania muzicanților de elită ai Târgu Mureșului, maeștrii ai viorii, țambalului și contrabasului. Din meniu nu lipsește excepționala ciorbă de fasole Jokai servită în pâine de casă, specialități de ciolan cu iahnie de fasole, renumitul Gulaș, platou țărănesc și desertul Somloi Galuska.

Website: http://www.tempo.ro/restaurant-laci-csarda Address: Strada Morii, Nr. 27

CHINA BLUE

#9

Foarte mulți dintre turiștii cărora le-am recomandat restaurantul cu specific asiatic China Blue au fost încântați, unii afirmând chiar că au găsit cea mai bună mâncare chinezească gustată vreodată.

Desigur, rămâne o chestiune de gusturi, însă, cu siguranță, mâncarea este foarte bună. 

Website: http://chinablue.ro/ Address: Strada Bolyai, Nr. 10

RESTAURANTUL DONNA (program NON-STOP)

#10

Restaurantul DONA, situat în centrul orașului Târgu-Mureș, stă la dispoziția clienților având program non-stop, cu preparate din bucătaria tradițională ardelenească dar și din bucătăria internațională. Deasemenea oferă clienților o gamă variată de deserturi și înghețată artizanală, fabricată în propriul laborator după rețete italiene.

Website: ​http://restaurantuldona.ro/ Address: Piața Trandafirilor, Nr. 43

Baruri & cafenele în Târgu Mureș

Old City

#1

Old City - Cafe, Lounge & Pub - Young spirit, old relations. Situat în inima orașului, beneficiind de zonă pentru nefumători și de un meniu bogat, Old City poate fi o alternativă chic pentru petrecerea timpului în oraș. 

Website: www.oldcitypub.ro Address: Piata Trandafirilor 43

Cafe Zanza

#2

Deasemenea, una dintre cele mai frumoase locații din Târgu Mureș, fie că este vorba de o ieșire cu prietenii, o ieșire în doi sau doar pentru a citi în fața unei cești de cafea, Zanza este mereu o alegere potrivită. Seri tematice, seri cu muzică live, atmosferă prietenoasă. 

Website: https://www.facebook.com/zanzacafelounge/ Address: Piata Trandafirilor nr. 52

PIAF CAFE

#6

Piaf Café este una dintre cele mai cochete cafenele din Târgu Mureș, este situată în centrul orașului, pe Strada Bolyai. Ai parte aici de atmosferă placută, spațiu generos destinat nefumătorilor, un meniu variat, precum și numărate evenimente tematice.

În plus, atenția pentru detaliile amenajării este excepțională. 

Website: http://www.piafcafe.ro/ Address: Strada Bolyai, Nr. 10

NEGRO CAFE

#7

Mâncăruri tradiționale, specialități italienești, mexicane, chinezești, delicatese franțuzești, totul este un spectacol atent pregătit pentru fiecare client în parte. 

Website: http://negrocafe.ro/ Address: Piața Teatrului

Cluburi în Târgu Mureș

JAZZ and BLUES CLUB

#11

Clubul organizează în continuu o varietate largă de evenimente, încercând să fie pe placul tuturor categoriilor de vârstă. Pe parcursul anilor au avut loc la aici numeroase concerte de jazz, blues, pop, rock, chiar şi de muzică clezmer în interpretarea multor artişti români şi maghiari din ţară, precum: HQ, Paula Seling, David Luke Michael Brian ţi formaţia Speak Floyd, Alex Man, Anamaria Galea, Brick Factory Station, Tündérground etc. Dar și artiști consacraţi din străinătate au călcat pragul clubului, cum ar fi: Benkó Dixiland Band din Ungaria, Land Covered With Briar din Elveţia, Bakad Kapelye din Germania, sau Lujza Zan din America. 
In Jazz and Blues se împletesc mai multe genuri muzicale, pornind de la sofisticarea ritmurilor actuale până la eleganţa barocului, prezentate de către studenţii Academiei Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Website: http://www.jbclub.ro/ Address: Strada Sinaia, Nr. 3

Obiective turistice în Târgu Mureș și în apropiere

PALATUL CULTURII

#12

Locația emblemă a orașului Târgu Mureș.

Centenarul aniversat de Palatul Culturii din Târgu Mureş în anul 2013 este prilej de rememorare şi mulţumire adusă ctitorilor, păstrătorilor şi oamenilor cu suflet mare care au perpetuat spiritul viu al acestui edificiu, şi nu au fost puţini aceştia. Cei 100 de ani care au trecut peste clădire şi oamenii săi, peste comunitatea mureşeană, nu au fost întotdeauna favorabili specificului cultural al Palatului: două războaie mondiale, mai multe regimuri politice, frământări sociale.

Website: http://www.palatulculturiimures.ro/ Address: Strada George Enescu, Nr. 2

BIBLIOTECA TELEKI – BOLYAI

#13

Biblioteca Teleki-Bolyai din Târgu-Mureş, prima bibliotecă publică din România, este una dintre cele mai bogate colecţii de carte veche din Transilvania, lăcaş al culturii europene din secolele trecute. Cele peste 200 000 de volume constituie o colecţie ştiinţifică cu structură enciclopedică, păstrătoare a multor rarităţi bibliofile. Clădirea în care funcţionează şi în prezent biblioteca, a fost construită cu această destinaţie, în stil baroc, în anii 1799-1802.

Website: http://www.telekiteka.ro/ Address: Strada Borsos Tamas

BISERICA MINORITA

#14

Este situată pe strada Koteles Samuel și este unul  dintre obiectivele turistice obligatorii când te afli la Târgu Mureș. Biserica, construită în stil baroc, a fost ridicată în anul 1740, iar mai apoi, în anul 1902 a fost înălțată și o clopotniță în stil baroc. 

Website: https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Minori%C8%9Bilor_din_T%C3%A2rgu_Mure%C8%99 Address: Strada Koteles Samuel, Nr. 4

TURNUL BISERICII FRANCISCANE

#15

Turnul Bisericii Franciscane construit în anul 1802 este singurul element architectonic rămas în picioare din ceea ce a fost un lăcaș de cult ridicat în secolul al XVIII-lea.

Turnul este situat în Piata Teatrului, chiar in centrul orașului Târgu Mureș. 

Website: http://www.visit-mures.ro/turnul-bisericii-franciscane/ Address: Piața Teatrului

MUZEUL DE ETNOGRAFIE – Palatul Toldalagi

#19

Palatul Toldalagi, care adăpostește în zilele noastre Muzeul de Etnografie, a fost inițial proiectat ca locuință nobiliară, fiind ridicată între anii 1759 și 1772. 

Website: http://www.muzeumures.ro/ Address: Piața Trandafirilor, Nr. 11

Activități de agrement în Târgu Mureș și în apropiere

GRADINA ZOO

#16

În partea estică a oraşului, pe platoul Corneşti se află Grădina Zoologică, la 488 m deasupra nivelului Mării Negre şi la 197 m deasupra oraşului. Padurea de stejar și carpen, numită "Padurea Mare" oferă condiții ideale pentru animalele grădinii. În prezent sunt în jur de 500 de animale aparţinând la 80 de specii, atât de fauna locală, cât şi ceea exotică.

Website: http://www.zootirgumures.ro/ Address: Platoul Cornești

COMPLEXUL WEEK-END

#17

Complexul de Agrement „Mureşul”, cunoscut și sub numele „Weekend”, este una din principalele atracţii turistice ale Târgu-Mureşului, în special în sezonul estival. Zone de plajă, cinci bazine de diferite adâncimi (dintre care unul olimpic), terase, restaurante, bazin de canotaj cu posibilitatea închirierii de bărci, terenuri de tenis (de câmp și de masă), beachvolei, fotbal, baschet sau handbal, zonă cu bazine pentru copii, tobogane pentru copii si adulți, toate sunt ingredientele unor zile de vară pline de distracție. 

Website: http://www.visit-mures.ro/complexul-de-agrement-muresul-weekend-targu-mures/ Address:

PLATOUL CORNESTI

#18

Loc de promenadă, sport și picnic în mijlocul pădurii care adăpostește Grădina Zoologică. Aparate de fitness în aer liber, pistă pentru jogging, trenuleț pentru copii cu traseu prin prădure, locuri de joacă pentru copii, restaurant, terasă, spații de parcare generoase, iată locul perfect pentru a vă adăposti de căldură în zilele toride de vară. 

Website: http://www.visit-mures.ro/platoul-cornesti-targu-mures/ Address: Platoul Cornești